czy to ta sie zrobić

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• czy to ta sie zrobić

Zamieszczone przez lec
    dolozylem dzis do moich B6 sprezyny RS i musze powiedziec ze sie nic nie obizylo..

a jezeli juz sie upierac to moooooże troche przod nizej ale za to dupa wyzej....

prowadzenie dopiero ocenie, bo za krotko mam, ale wiem czy nie bedzie jakas wyrazna poprawa bo za duzo rzeczy mam juz ktore mi i tak usztywnily bude.

Mythbusters: RS nie obniza, tylko usztywnia dodatkowo ?
    u mnie po dolozeniu RS do B6 2cm w dół k

może takie "RSy" Ci założyli :?: :roll:

czy to ta sie zrobić

witam
    zaobserwowałem dzisiaj w mojej czescze że coś szumi jak jest zimna że szok, podniosłem mache do góry i mam wrażenie że szumi łożysko na wspomaganiu, o ile to jest wspomaganie, jak sie rozgrzeje to luż, nic nie słychac ale jak po nocy odpalę to normalnie szok.
    pytanie, czy to się wymiania to łożysko ewentualnie, czy to po prostu nowa pompa i czy to jest pompa.
    czy trzeba zdejmowac wszystko czy wystarczy to po prostu jakoś rozebrac.
    moze jakaś rada, dołaczam zdjęcie tego elementu co szumi.

Komentarz

• howard7
      L&K
      S_OCP Member
      • 2005
      • 1120

wez najpierw jak mozesz przeedytoj swojego posta bo trzeba sie domyslac co tam jest napisane
      a z tego co wiem to pompe wody powinno sie wymienic jako caly kompletny element i bylo to juz pisane na tym forum przy okazji tematow o rozrządzie oraz temat o szumach tez juz byl
      SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
      Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców

Komentarz

1. nie jest to pompa wodna, bo była wymieniona 2 tysiące kilometrów temu razem z rozrządem.
        2. szumi z tego elementu co jest na zdjęciu, tak mi się wydaje.
        3. na temat rozrządu to zanim wymieniłem przeczytałęm wszytko prawie.
        4. co to moze szumić i czy to sie da zrobić bez większych problemów.

Komentarz

• maciej
          Drive
          • 2006
          • 68

Szumi rolka odwracajaca przy napinaczu paska rozrządu (jeżeli dobrz pamiętam) miałem tak samo, nie zalecam smarowania (bo napewno wpłynie to na sam pasek rozrządu) , tylko wymianę.
          Pozdr.
          maciek1024

Komentarz

czy wy czytacie posty czy tylko odpisujecie żeby odpisać !!!
            ale ja wszystko wymieniłem 2 tysiace kilometrów temu !! cały rozrząd z pompa ..to jest pompa od wspomagania i tu sie pytam !!!! czy to sie wymienia czy nie.
            łozysko sie wymienia czy nie, czy cała pompę.

Komentarz

• Jabar1975
              RS
              • 2006
              • 3331

Zamieszczone przez Sigma_74
              ale ja wszystko wymieniłem 2 tysiace kilometrów temu !! .
              co to zmienia? jak trafiles na wadliwy element to moze i po 200km szumiec. W niektorych pugach po 500km z rozrzadu nic nie zostawalo.
              Co w dalszym ciagu nie wyklucza twoich podejrzen - nikt nie robi ci na zlosc tylko pisze co mysli -albo wie z wlasnego doswiadczenia.
              nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

ale to ewidentnie szumi z łozyska od serwa, dlatego isę pytam co i jak czy to sierozbiera czy wymienia całe serwo.

Komentarz

• Samiec
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 4287
                  • Octavia I (1U2)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Ja obstawiam rolkie napinajaca(ta z amorkiem) pasek alternatora. :roll:
                  Ale na odleglosc to nic sie na 100% nie stwierdzi i moge sie myslic.
                  U mnie wlasnie z tej rolki dochodzily takie piski zgrzyty po odpaleniu auta ,ale samo sie rozeszlo po kosciach i zniklo
                  Mozesz tez z rana po odpaleniu spryskac ta rolkie z paskiem woda i zobaczyc czy dzwiek sie zmienia
                  TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                  SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                  SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• huwe
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 976

u mnie szumiał pasek ( ale miał prawo 120 kkm to ciut za dużo ) tak jak Samiec, obstawiam oprócz paska rolkę napinacza .
                    Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• Lukasso
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 611

u mnie też szumiało, kolega Samiec, posłuchał i dobrze zdiagnozował... ma ucho :-)
                      Zamieszczone przez Samiec
                      rolkie napinajaca(ta z amorkiem) pasek alternatora
                      tyle że umnie już brzęczało jakiś czas a mechanik -(#$^$%& - dobrze że go zmieniłem) stwierdził że tak ma być i jeździłem sama rolka koszt ok 400zł u mnie dodatkowo poszło jakieś sprzęgiełoko czy coś .....może mnie ktoś poprawi i koszt zwiększył się do ok. 900 złotych ;-(...

Komentarz

a ja czekam na mechanika, ten co robił rozrząd 2750 km temu na urlopie, a wymieniem wszystko co było do zrobienia, wiec sciągam ASO i czekam, mają być za chwilkę i zdjagnozowac.
                        ZOBACZYMY co powiedzą

[ Dodano: Pon 14 Sie, 06 11:48 ]
                        już wszystko wiem
                        początek umierania rolki napinającej pasek wieloklinowy, czy jakis taki
                        i jak dotknoł mechanik i sięustawił to perzestało szumiec a wręcz chodziła jak złotko ..

Komentarz

• Samiec
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 4287
                          • Octavia I (1U2)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Sigma_74
                          początek umierania rolki napinającej pasek wieloklinowy, czy jakis taki
                          Czyli dobrze wrozylem :szeroki_usmiech rolka(z amorkiem) napinajac pasek alternatora(wielorowkowy) :wink:
                          TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

Zamieszczone przez Samiec
                            olka(z amorkiem)
                            tak
                            tylko że rolka złoto, a sam napinacz siada 200 zł przyjemność firmy INA,
                            w ASO 350 zł + 180 zł robota.
                            mechanik mówie ze da siez tym jeżdzić ale ..co mi tam .. wymieniam na nowy 200 złto nie kosmiczna cena a zrobie i zapomną

Komentarz

Pracuję...